Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Biotehnički fakultet obilježio 22. mart. „Svjetski dana voda“

Biotehnički fakultet, Univerziteta u Bihaću, je u sklopu  promocije Univerziteta u Bihaću, započeo sa aktivnostima, obilježavanjem 22. marta. „Svjetskog dana voda“, u suradnji sa vodovodnim preduzećima USK-a i  Pedagoškim zavodom USK-a. Kao rezultat tih aktivnosti, u Bihaću je održana manifestacija „Svjetski dan voda“ 22. mart pod sloganom ”Niko ne smije biti izostavljen”.

Ideja je krenula od profesora i asistenata Biotehničkig fakulteta koji su obilježavanju ovog dana dali jedan širi značaj organizirajući kantonalnu manifestaciju. To su uspjeli zahvaljući našim partnerima, vodovodnim preduzećima USK-a i Pedagoškom zavodu USK-a, ali i našim školama i fakultetima. Ovogodišnji moto manifestacije je „Niko ne smije biti izostavljen“ i nikog nismo ni izostavili kazao je prof. dr. Husein Vilić, dekan Biotehničkog fakulteta, Univerziteta u Bihaću.

Damir Felić, direktor JP „Vodovod“ doo Bihać izrazio je zadovoljstvo što su vodovodna preduzeća iz svih općina i gradova USK uzela učešće u ovom projektu i što je ova manifestacija dobila značaj kakav i zaslužuje u kantonu, kao zelenom kantonu sa eko predznakom. Direktor Pedagoškog zavoda USK-a, pohvalio je studente Univerziteta u Bihaću, učenike srednjih i osnovnih škola kao i njihove mentore  što su ovoj značajnoj, univerzalnoj i sve aktuelnijoj temi posvetili su posebnu pažnju i obilježili ovaj dan  stručnim, literarnim i likovnim radovima.

Pored stručnih izlaganja o značaju i zaštiti vode, bez koje nije ni život moguć, na današnjoj svečanosti proglašeni su i najbolji učenički i studentski radovi. Sa ovoga događaja poslana je poruka da je zadatak svih da vodu čuvamo i štedimo, svaki dan, na svakom mjestu, u svakoj prilici.  

Voda je naše zajedničko bogatstvo i naš najznačajniji resurs. Ona je, kako kaže Evropska povelja o vodi, „Opće nasljedno dobro čiju vrijednost moraju svi poznavati,a zadatak je svakoga da s njom gospodari i brižljivo je koristi“.


 

 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 9 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja