Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Galerija

Projekti

Mevlana program

Linkovi

Predstojeće odbrane radova

Studenti i studentska pitanja

Konferencije

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2017

Izmjena plana JN 2017

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Uredi Ured za podršku studentima s posebnim potrebama - Dokumenti

Vodič

Priručnik

 Identifikacijski obrazac

Popis literature

Više informacija o uredu...

 

Saopćenje za javnost

    Ovim putem Univerzitet u Bihaću se javno zahvaljuje svim partnerima koji su na bilo koji način podržali realizaciju promotivne kampanje JU Univerziteta u Bihaću, s kojom je ova ustanova krenula u želji da kreira brend i na taj nači postane prepoznatljiva visokoškolska institucija kaja će biti prvi izbor svim studentima na području Unsko-sanskog kantona. Cilj ove kampanje nije bio samo brendiranje JU Univerziteta u Bihaću već i povećanje interesa mladih ljudi za studiranje na našem Univerzitetu i ostanak u općinama našeg kantona.
Zahvaljujemo Vam se što ste prepoznali značaj i naše namjere, te time postali primjer konkretne saradnje i bili za uzor drugima.
 Sigurni smo da će ove aktivnosti, koje su rezultat zajedničkog rada svih nas, uroditi plodom i da će biti čvrst temelj i drugim budućim aktivnostima koje će ovaj Univerzitet razviti u respektabilnu naučnu i istraživačku ustanovu kako u državi tako i u ostatku svijeta a mi Vam pružamo partnersku ruku da zajedno idemo ka tom putu ostvarenja.
Zahvaljujemo partnerima koji su finansijski pomogli realizaciju ove kampanje: Gradskoj upravi Bihać te partnerskim Općinama  Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Cazin, Velika Kladuša, Ključ, Sanski Most i Bužim.
Posebne zahvale dugujemo našim studentima volonterima i ostalim partnerima koji su pomogli pri realizaciji ove kampanje: BH TELECOM, Elektrodistribicijgencija Bihać, BH POŠTA, „Pip“d.o.o., Mljekara „Meggle“ Bihać, Agencija „Adverto medija“, internetskim portalima: abc.ba i biscani.net kao i RTVUSK-a.

„Znamo da je znanje, koje je i naš lični identitet, jedina moć koju nam niko ne može oduzeti.“


 

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

Izvodi iz zapisnika Senat i UO

Senat

Upravni odbor

Online?

Trenutno prisutno: 47 posjetitelja i 0 članova.

 

 

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja