Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Galerija

Projekti

Mevlana program

Linkovi

Predstojeće odbrane radova

Studenti i studentska pitanja

Konferencije

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2017

Izmjena plana JN 2017

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Uredi Ured za podršku studentima s posebnim potrebama - Dokumenti

Vodič

Priručnik

 Identifikacijski obrazac

Popis literature

Više informacija o uredu...

 

 Radni sastanak Tempus projekta BIHTEK

Univerzitetu u Bihaću bio je domaćin predstavnicima nekoliko univerziteta Evropske Unije i bosanskohercegovačkih javnih univerziteta od 22.04. – 23.04.2015. godine a povodom usporednih sistema visokog obrazovanja u okviru Tempus projekta „Benchmarking as a tool for improvement of higher education performance“ – BIHTEK ili „Benchmarking kao instrument za unapređenje uspješnosti visokog obrazovanja“.

Rektor Univerziteta, prof. dr. Refik Šahinović, je na početku ovog sastanka svim učesnicima i gostima uputio dobrodošlicu, te poželio uspješan rad.

Prema Projektnom planu i agendi ovog radnog sastanka a na temu konkretiziranja i preciziranja indikatora i podataka internog Benchmarkinga ili interne usporedbe raznih i prethodno međusobno dogovorenih segmenata visokog obrazovanja, prof. dr. André Govaert, koordinator projekta sa Univerziteta KaHo Sint-Lieven, imao je uvodno izlaganje, predstavio ukratko opšte ciljeve projekta, realizovane aktivnosti, te Projektom predviđeni ishod ovog radnog sastanka.

Nakon planiranih tematskih izlaganja predstavnika bosanskohercegovačkih javnih univerziteta a koja su pohvaljena od strane međunarodnih partnera, radilo se na međuinstitucionalnom Benchmarkingu, tj. Grupa 1 – Univerziteti BiH i KU Leuven i Grupa 2 - Univerziteti BiH i Univerzitet u Paderbornu.

Potom su predstavnici KU Leuven i Univerziteta u Paderbornu iznijeli svoja viđenja o postupnom stvaranju institucionalnog Benchmarking – Izvještaja. Tokom sastanka je gospodin Geert Delepeleer, projektni menadžer na Univerzitetu KaHo Sint-Lieven dao svoje viđenje i pregled projektnih aktvnosti. Naposljetku su svi bh. i međunarodni partneri napravili kratak pregled napretka svojih pilot projekata institucionalnog i međuinstitucionalnog Benchmarkinga. Završnu riječ su imali međunarodni partneri Projekta u kojoj su među ostalim istakli svoje zadovoljstvo sa dosada obavljenim projektnim aktivnostima svih učesnika.


 

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

Izvodi iz zapisnika Senat i UO

Senat

Upravni odbor

Online?

Trenutno prisutno: 21 posjetitelja i 0 članova.

 

 

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja