Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Galerija

Projekti

Mevlana program

Linkovi

Predstojeće odbrane radova

Studenti i studentska pitanja

Konferencije

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2017

Izmjena plana JN 2017

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Uredi Ured za podršku studentima s posebnim potrebama - Dokumenti

Vodič

Priručnik

 Identifikacijski obrazac

Popis literature

Više informacija o uredu...

 

Ured za podršku studentima sa posebnim potrebama

U okviru implementacije TEMPUS projekta „Jednake mogućnosti za studente sa posebnim potrebama u visokom obrazovanju“ (516939-TEMPUS-1-2011-1-BA-TEMPUS-SMHES) Univerzitet u Bihaću, kao partner u navedenom projektu, osnovao je Ured za podršku studentima sa posebnim potrebama.

Osnivanjem ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama Univerzitet u Bihaću ima namjeru da pruža podršku studentima i osoblju Univerziteta u svim djelatnostima koje uključuju rad sa studentima, ali i svim drugim osobama sa posebnim potrebama u cilju poboljšavanja njihovog statusa u visokom obrazovanju. Cilj Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama je da pruži ovim studentima mogućnost potpune participacije u životu univerziteta, kako u nastavnom, tako i u socijalno-društvenom pogledu. Ured također ima za cilj sva područja studija pod istim uslovima i standardima osigurati dostupnim studentima sa posebnim potrebama. U tom smislu Ured ima koordinirajuću ulogu, kako bi studij svim studentima učinio dostupnim. Jedna od osnovnih aktivnosti Ureda za podršku studentima sa posebnim potrebama su analiza i evidencija studenata sa posebnim potrebama, radi identifikacije njihovih potreba u cilju efektivnog djelovanja u pružanju pomoći studentima sa posebnim potrebama. Pored toga Ured provodi kontinuiranu aktivnost na osposobljavanju osoblja za rad sa studentima sa posebnim potrebama, te vrši nabavku i distribuciju opreme za rad sa studentima sa posebnim potrebama.

Prostorije Ureda se nalaze u sklopu Pedagoškog fakulteta (Luke Marjanovića bb) i otvorene su svakodnevno uz najavu na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefon 037 229 862 (kontakt osoba: dr.sc. Amela Mujagić).

www.eqopp.ba


Poziv volonterima

Pozivaju se studenti Univerziteta u Bihaću zainteresirani za volontiranje u Uredu za podršku studentima s posebnim potrebama da se prijave i na taj način uključe i pomognu u otklanjanju svake vrste diskrimacije studenata s posebnim potrebama.

Prijave se primaju na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

Izvodi iz zapisnika Senat i UO

Senat

Upravni odbor

Online?

Trenutno prisutno: 292 posjetitelja i 0 članova.

 

 

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja