Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

ODRŽANA MONITORING POSJETA ERASMUS+ KANCELARIJE BiH UREDU ZA NiR I MEĐUNARODNU SARADNJU UNIVERZITETA U BIHAĆU

Dana 20.09.2018.godine održana je monitoring posjeta Uredu za NiR i međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću sa fokusom na Erasmus+ ICM program međunarodne kreditne razmjene studenata i uposlenika visokoškolskih institucija programskih i partnerskih država. Predstavnike Erasmus+ kancelarije, direktora, gosp. Muhibića i gosp. Rosića ugostila je prof.dr. Amela Čolić, prorektorica za NiR i međunarodnu saradnju i gđa Alma Bosnić, stručni savjetnik za međunarodnu saradnju, koje su gostima iznijele podatke o poduzetim aktivnostim unutar ovog programa sa naglaskom na broj realiziranih dolaznih i odlaznih mobilnosti, broj potpisanih međuuniverzitetskih ugovora, samim procedurama oglašavanja javnih poziva, kao i procedurama selekcije zainteresiranih kandidata. Nakon višesatnog razgovora i dobronamjernih savjeta od predstavnika Erasmus+ kancelarije BiH, Univerzitet u Bihaću može biti više nego zadovoljan sa postignutim rezultatima, međutim fokus se mora staviti na uvođenje nastave na engleskom jeziku da bi se pokrenula i dolazna mobilnost studenata unutar ovog, ali i drugih programa razmjene, što bi trebala da bude jedna od narednih aktivnosti Ureda i fakulteta Univerziteta u Bihaću.


 

 

 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 16 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja