Svečana promocija diplomanata i magistranata na Islamskom pedagoškom fakultetu

25.12.2019 - 12:10

Podijeli:

Na Dan Islamskog pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću, 23.12.2019. godine, održana je Promocija diplomanata i magistranata. Radi se o ispraćaju sedamnaeste generacije diplomanata i pete magistranata. Svečanosti su prisustvovali i obratili se dekan Fakulteta doc. dr. Hajrudin Hodžić, izaslanik Reis-uleme prof. dr. Nusret Isanović, bihaćki muftija hafiz Mehmed ef. Kudić, prorektorica za naučno-istraživački rad Univerziteta u Bihaću prof. dr. Amela Čolić te ispred Vlade Unsko-sanskog kantona ministar pravosuđa u uprave Asim Dizdarević.

Ove godine priznanje za nesebičnu podršku u razvoju i jačanju Fakulteta dobio je Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS. Priznanja su uručena i studenticama koje pomažu u radu u biblioteci, najboljim studentima na oba odsjeka te najboljim diplomantima i magistrantima. Diplomantica sa najboljim prosjekom i dobitnik Zlatne plakete je Merjem Kanurić (prosjek 9.12; odsjeku za Islamsku vjeronauku). Diplomantica sa drugim najboljim prosjekom i dobitnica Srebrne plakete je Merjem Štulanović (prosjek 9.00; odsjeku za Islamsku vjeronauku). Diplomantica sa trećim najboljim prosjekom i dobitnica Bronzane plakete Senita Mujanović (prosjek 8.62, odsjeku za Socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb). Najbolja magistrantica je Edina Krupić (prosjek 9.38; odsjek Socijalne pedagogije).

Kontinuitet od 24 godine postojanja Islamskog pedagoškog fakulteta zalog je odgovornom odnosu u lokalnoj zajednici kao faktor važnih procesa u razvoju kulture, nauke i obrazovanja na području Unsko-sanskog kantona.