Poziv za prijavu na Erasmus+ ICM stipendiranje mobilnosti za zimski semestar u akademskoj 2019/2020. godini za studente Univerziteta u Bihaću

26.09.2019 - 10:30

Podijeli:

U okviru Erasmus+ ICM programa, partner Univerziteta u Bihaću Nova de Lisboa Univerzitet iz Lisabona (Portugal) otvorio je 2. poziv za prijave stipendiranja mobilnosti ICM NOVA 2018-2020 za studente Univerziteta u Bihaću za zimski semestar 2019/2020. godine. U skladu sa potpisanim ugovorom između dva univerziteta dostupne su sljedeće studijske oblasti: Arts and Humanities; Social Sciences, Journalism and Information; Law; Natural Sciences, Mathematics and Statistics; Information and Communication Technologies; Engineering, manufacturing and construction; Agriculture; Forestry; Health and welfare.

Sve neophodne informacije o ovom programu razmjene moguće je pronaći na web stranici projekta a prijave se realiziraju na online platformi putem linka gdje se prvo registruje, te potom popunjavaju traženi podaci. 

Dodatne informacije moguće je dobiti u Uredu za NiR i međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću na email: alma.bosnic@unbi.ba. Mjesečna stipendija za studente iznosi 800 € plus 360 € za putne troškove, dok troškovi osiguranje idu na teret institucije domaćina. 

Rok za prijavu putem online platforme sa svom neophodnom dokumentacijom je 23.10.2019. godine.