Islamski pedagoški fakultet

12.09.2019

Podijeli sa:

Žegarska aleja bb   |   77000 Bihać   |   Bosna i Hercegovina
Tel.: 037220162; 037220161   |   Fax: 037228160
Web: ipf.unbi.ba   |   Email: ipf@unbi.ba
 
Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću osnovan je 23.12.1995. godine sa misijom obrazovanja kadra za izvođenje nastavnog predmeta Islamska vjeronauka u osnovnim i srednjim školama. Na Fakultetu postoje dva odsjeka Islamska vjeronauka i Socijalna pedagogija i duhovna skrb. Na oba odsjeka nastava se izvodi na Prvom i Drugom ciklusu studija. Fakultet je opremljen savremenom opremom i pomagalima za izvođenje nastave kao što su Fonolaboratorij za brzo učenje stranih jezika ili Kompjuterska sala sa trideset mjesta. Islamski pedagoški fakultet ima odličnu saradnju sa Islamskim univerzitetom primjenjenih nauka u Rotterdamu (Nizozemska) i Katoličkom akademijom u Grazu (Austrija) ali i drugim srodnim institucijama u Turskoj. Studenti IPF-a redovno su uključeni u studentsku razmjenu sa univerzitetima u Portugalu, Španiji i Poljskoj. 
 
Islamski pedagoški fakultet potiče svoje studente na socijalni angažman i djelovanje van ustanove. Spona toga djelovanja je Asocijacija studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.
Fakultet je pokriven bežičnim internetom (wifi), posjeduje biblioteku sa velikim brojem naslova na bosanskom, arapskom, engleskom i njemačkom jeziku, a u sklopu Fakulteta djeluje i Studentski dom kao i restoran namijenjen korisnicima studentskog doma.