Univezitet u Bihaću uspješno provodi online provjeru znanja

30.04.2020 - 16:00

Podijeli:

Zahvaljujući koordinaciji i zalaganju menadžmenta Univerziteta u Bihaću, njegovih nastavnika i saradnika, online nastava na Univerzitetu u Bihaću se realizira dosta uspješno, čak i iznad očekivanja. Unatoč svim problemima u novonastaloj situaciji, svi nastavnici i saradnici su pokazali odgovornost, potrebne kompetencije i visok nivo zalaganja da se omogući kontinuitet izvođenja nastave kakvo naši studenti zaslužuju. 

Nastava na Univerzitetu u Bihaću trenutno se nalazi u osmoj sedmici ljetnog semestra, što odgovara vremenu održavanja kolokvijalnih ispita. Kako bi se pružila podrška nastavnicima, saradnicima i studentima, zaposlenici Elektrotehničkog odsjeka Tehničkog fakulteta na čelu sa mladim kolegom mr. Amelom Toromanom, osmislili su način kako održati online ispite. Za tu priliku izradili su Priručnike za pripremu, održavanje i polaganje ispita korištenjem digitalne platforme Infoservisa Univerziteta u Bihaću.

Riječ je o dva modula – za teoretske predmete i za predmete iz tehničkih i matematičkih grana koji zahtjevaju računanje, grafikone i slike. Obzirom da se težilo transparentnosti, objektivnosti i pisanom tragu kao nužnim elementima koji ispitu daju određeni legitimitet, pomenuti Priručnik je obuhvatio sve pobrojano.