Učešće osoblja Univerziteta u Bihaću na online konferenciji APMS 2020 – Advances in manufacturing systems u Novom Sadu

02.09.2020 - 09:45

Podijeli:

U periodu od 30. augusta do 3. septembra u Novom Sadu održana je online konferencija APMS 2020 – Advances in manufacturing systems. Radi se o jednoj od najprestižnijih konferencija na svijetu u oblasti proizvodnih sistema, a okupila je vodeće međunarodne stručnjake iz akademije, industrije i vlasti kako bi se razgovaralo o globalno aktuelnim pitanjima kao što je pametna proizvodnja (smart manufacturing), upravljanje operacijama (operations management), upravljanje lancima snabdijevanja (supply chain management) i Industrije 4.0. Konferencija je podijeljena u nekoliko sekcija sa originalnim akademskim radovima sa fokusom na aplikacije objavljene u Springer Series ACIT, a koji su indeksirani u naučnim bazama SCOPUS i Web of Science.

Učešće na konferenciji uzeli su i nastavnici Univerziteta u Bihaću a jedna od najpopularnijih zasebnih sekcija pod nazivom Digital Transformation Approaches in Production Management organizirana je pod vodstvom nastanika Univerziteta u Bihaću doc. dr. Bahrudina Hrnjice. Bahrudin Hrnjica je zajedno sa kolegom Selverom Softićem sa CAMPUS 02 Univerziteta iz Graza prezentirao i rad “Explainable AI in Manufacturing: A Predictive Maintenance Case Study”

Zbog pandemije izazvane Korona virusom, konferencija se održavala online, pri čemu su se sekcije i prezentacije radova odvijale putem internetskog linka, a prisustvovanje konferenciji bilo je otvorenog tipa.