Stipendije za razmjenu studenata i osoblja na Ҫukurova univerzitet u Turskoj unutar Erasmus+ ICM programa

26.11.2019 - 19:00

Podijeli:

U okviru Erasmus+ ICM programa, otvoren je poziv za prijavu za stipendiranje mobilnosti za ljetni semestar akademske 2019/2020. godine na Ҫukurova univerzitetu (Adana, Turska). U skladu sa potpisanim ugovorom, dostupne su sljedeće studijske oblast: poljoprivreda, engleski jezik, njemački jezik i predškolski odgoj. Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog i drugog ciklusa studija, te nastavno i administrativno osoblje Univerziteta u Bihaću. Studenti prve godine prvog ciklusa ne mogu izvršiti prijavu. Prijave se vrše putem Ureda za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću.

Procedura za prijavu za studente

Svi studenti u prijavi moraju navesti koja su godina studija; odsjek na kojem studiraju; prosjek ocjena; motivaciono pismo na engleskom jeziku; potvrdu o poznavanju engleskog / njemačkog ili turskog jezika (ocjene iz engleskog / njemačkog jezika tokom studija ili online testiranje u Uredu za NiR i međunarodnu saradnju za engleski jezik); obavezna izjava o tome da li su već bili na razmjeni ili ne.

Nakon procedure odabira kandidata na osnovu usvojenih kriterija, matični Ured šalje pismo nominacije prema partnerskom univerzitetu o čemu će odabrani_a kandidat_kinja biti obavješten_a, te koji_a dostavlja sljedeću dokumentacije Erasmus+ koordinatorici na Ҫukurova univerzitetu, kako slijedi:

1. Ugovor o učenju (PDF). Lista predmeta dostupna je na sljedećem linku, a kontakt informacije o Erasmus koordinatorima dostupni su na sljedećem linku;
2. Prepis ocjena;
3. Kopija pasoša (PDF);
4. Potvrda o poznavanju engleskog jezika;
5. Zdravstveno osiguranje na engleskom jeziku (više informacija u Uredu za NiR i međunarodnu saradnju)

Mjesečna stipendija za studente iznosi 800 eura + 275 eura za troškove putovanja.

Procedura za prijavu osoblja

Nastavno i administrativno osoblje dostavlja mail u kojem iskazuje interes za prijavu na Ҫukurova univerzitet u Adani unutar Erasmus+ ICM programa za ljetni semestar 2019/2020.godine; CV na engleskom jeziku; iskaz o korištenju programa razmjene u toku aktuelne akademske godine (ukoliko je korišteno); pozivno pismo od institucije domaćina; plan rada ovjeren od strane matične institucije i institucije domaćina. Kontakt email na instituciji domaćinu za sve neophodne dokumente je cu.incoming@gmail.com

Dnevnica za osoblje iznosi 140 eura + 275 eura za troškove putovanja.

Rok za prijavu kod matičnog Ureda za međunarodnu saradnju je srijeda 15.12.2019. godine.

Više informacija moguće je dobiti u Uredu za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću putem telefona na 037226273 a prijave se mogu obaviti putem emaila alma.bosnic@unbi.ba.