Stipendije za razmjenu studenata na Powislanski univerzitet u Poljskoj

26.10.2022 - 10:40

Podijeli:

U sklopu Erasmus+ ICM programa, otvoren je poziv za prijavu na program stipendiranja mobilnosti studenata Sestrinstva Univerziteta u Bihaću tokom ljetnog semestra 2022/2023. godine na Powislanski univerzitetu u Poljskoj. Više informacija o studiju Sestrinstva dostupno je na zvaničnoj web-stranici

Procedura prijave za studente
Sve prijave se dostavljaju na e-mail adresu alma.bosnic@unbi.ba gdje se iskazuje interes za prijavu na Powislanski univerzitet unutar Erasmus+ ICM programa za ljetni semestar 2022/2023. godine, navodi se godina studija, prosjek ocjena, odsjek i fakultet na kojem se studira, te odsjek na koji se prijavljuje na instituciji domaćinu, uz obaveznu napomena da li je već uzeto učešće u nekom od programa razmjene ili ne, te dokaz o poznavanju engleskog jezika (u slučaju neposjedovanja međunarodno priznatog certifikata, priznaje se certifikat izdat od strane matičnog Univerziteta – obratiti se Uredu za međunarodnu saradnju UNBI na gore navedenu e-mail adresu). Mjesečna stipendija iznosi 800 eura, a plaćeni su i troškovi puta u iznosu od 275 eura. 

Selekcija prijavljenih kandidata studenata će se izvršiti na osnovu jasno utvrđenih kriterija od strane imenovane komisije. Rok za prijavu je petak, 11.11.2022. godine.