Razmjena studenata na Chieti Pescara univerzitetu u Italiji

27.12.2023 - 12:00

Podijeli:

Otvoren je Poziv za prijavu za stipendiranje razmjene studenata na Chieti Pescara univerzitetu u Italiji. Radi se o mobilnosti studenata Prvog i Drugog ciklusa studija Univerziteta u Bihaću za ljetni semestar akademske 2023/2024. godine, a u sklopu Erasmus+ ICM programa. Ponuda predmeta dostupna je na sljedećem linku, a nastava se održava na talijanskom jeziku, međutim u ponudi je korištenje engleskog jezika za konsultativnu nastavu, literaturu i ispite. Sljedeći kolegiji na master studiju se održavaju na engleskom jeziku: Management and economicsGeological sciences and technologies of earth and planets; Psychology of well-being and performance; Computational cognitive science

Procedura prijave za studente
Sve prijave se vrše preko Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću na email adresu: alma.bosnic@unbi.ba gdje se iskazuje interes za prijavu na Chieti Pescara univerzitet unutar Erasmus+ ICM programa za ljetni semestar 2023/2024. godine, navodi se godina studija, prosjek ocjena, odsjek i fakultet na kojem se studira, te fakultet, odnosno odsjek na koji se prijavljuje na instituciji domaćinu, zatim motivaciono pismo na engleskom jeziku, uz obaveznu napomena da li je već uzeto učešće u nekom od programa razmjene ili ne, te dokaz o poznavanju engleskog jezika (u slučaju neposjedovanja međunarodno priznatog certifikata, priznaje se certifikat izdat od strane matičnog Univerziteta -- potrebno je obratiti se Uredu za međunarodnu saradnju na gore navedenu email adresu).

Mjesečna stipendija iznosi 850 eura i 180 eura za putne troškove. Chieti Pescara univerzitet nudi i smještaj u studentskom domu campus x in Chieti, a rok za prijavu je četvrtak, 11.1.2024. godine.