Na Univerzitet u Bihaću održan Erasmus+ info dan

17.10.2023 - 08:55

Podijeli:

U četvrtak 12. oktobra 2023. godine, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta UNBI, a u saradnji sa Uredom za međunarodnu saradnju UNBI, EU Info centar iz Banjaluke je održao Erasmus+ info dan. Ciljna publika ove informativne sesije su bili studenti svih sedam fakulteta Univerziteta u Bihaću, kao i učenici srednjih škola koji su imali priliku da se upoznaju sa Erasmus+ programom i mogućnostima razmjene koji ovaj program nudi mladima. Ovo je prvi put da se u našem gradu održao Erasmus+ info dan u organizaciji EU Info centra i Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Alma Bosnić, stručna savjetnica za međunarodnu saradnju UNBI, održala je prezentaciju sa nazivom "Once Erasmus Always Erasmus – what is Erasmus+" gdje je prisutne upoznala šta ovaj program pruža mladima, srednjoškolcima i studentima, koji su to benefiti i prilike koje tokom svog školovanju mogu da iskoriste i na taj način steknu vještine koje će im koristiti u njihovom ličnom i profesionalnom razvoju. Prisutni su imali priliku da pogledaju novu projekciju dokumentarnog filma Humans of Erasmus+, te da poslušaju lična iskustva sadašnjih i bivših studenata Univerziteta u Bihaću, korisnika Erasmus+ programa razmjene, od kojih su dobili odgovore na sva postavljena pitanja. Broj učesnika je premašio očekivani broj najavljenih posjetilaca, što je pokazalo da su mladi jako zainteresirani za ovaj program.

Moderatorica drugog dijela programa je bila Anita Vuković sa Biotehničkog fakulteta UNBI, gdje su Erasmus+ alumni sa Univerziteta u Bihaću predstavljali svoja lična iskustva sa svojih boravaka na raznim partnerskiim univerzitetima.