Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Održana radionica „Od samoevaluacije do AKREDITACIJE studijskog programa“

U organizaciji Centra za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Univerziteta u Bihaću je u ponedjeljak, 18.2.2019. godine održana radionica namijenjena menadžmentu, zaposlenicima i studentima. Radionica je bila usmjerena na proces samoevaluacije studijskog programa kao ključnog elementa predstojeće reakreditacije Univerziteta u Bihaću. Ponovna akreditacija Univerziteta u Bihaću je planirana u 2020. godini a u tom procesu će biti akreditirano i minimalno pet studijskih programa koji se izvode na Univerzitetu. Ova aktivnost je samo jedna u nizu kojom Univerzitet konstantno i predano radi na stvaranju pretpostavki za uspješnu reakreditaciju naredne godine.

Radionicu su vodila tri izlagača a specifičnost ove radionice kojoj je prisustvovalo preko 20 učesnika je ta da je u okviru iste održana obuka za korištenje alata za detekciju plagijarizma. Naime, Kriteriji za akreditaciju studijskih programa u BiH postavljaju određene zahtjeve koje visokoškolska ustanova mora ispuniti a stvaranje infrastrukture za borbu protiv plagijarizma je jedan od zahtjeva. Ova obuka je omogućena sufinansiranjem od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke koje je finansijski podržalo projekt Univerziteta „Eksterna validacija studijskih programa na Univerzitetu u Bihaću“. Ovim projektom su još provedene eksterne validacije za pet odabranih studijskih progama od strane inozemnih eksperata.

Sve navedene aktivnosti zajedno doprinose unaprijeđenju kvaliteta studijskih programa i Univerziteta u cjelini.


 

 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 20 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja