Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2018

Izmjena plana JN 2018

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Nastavnici i saradnici sa Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću uzeli učešće na Petom Naučno-stručnom Simpoziju „Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane“ – OPORPH 2017

Dana 16. i 17. novembra 2017. godine u Tuzli je održan Peti Naučno-stručni Simpozij „Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane“, u organizaciji Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Udruženja Hemičara Tuzlanskog Kantona.
Simpozij je već petu godinu fokusiran na interakciju između bioloških i hidroloških sistema, uticaja hemijske, prehrambene i farmaceutske industrije na okolinu, i mogućnosti uspostavljanja ekološki održivih tehnologija. Simpozij je okupio brojne eminentne stručnjake iz zemlje i regiona, a ispred Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću prof.dr. Jasmina Ibrahimpašić je kao pozvani predavač održala predavanja na temu "Primjena ekoremedijacijskih tehnologija u cilju zaštite okoliša".

Učešće na simpozijumu su uzeli i prof.dr. Nermin Pračić, prof.dr. Suzana Jahić i mr.sc. Merima Toromanović, koji su također predstavili rezultate svog istraživanja. Radovi prezentirani na simpoziju će biti objavljeni u indeksiranom časopisu Technologica Acta. Suradnja između Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću će se nastaviti i u budućnosti.


 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 50 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja