Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Galerija

Projekti

Mevlana program

Linkovi

Predstojeće odbrane radova

Studenti i studentska pitanja

Konferencije

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2017

Izmjena plana JN 2017

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Uredi Ured za podršku studentima s posebnim potrebama - Dokumenti

Vodič

Priručnik

 Identifikacijski obrazac

Popis literature

Više informacija o uredu...

 

Promocija doktora nauka na Univerzitetu Bihaću

Univerzitet u Bihaću je u Kulturnom centru grada Bihaća 06.10.2016. god. održao svečanu promociju 18 doktora nauka koji su u periodu 2014-2016. god. doktorirali na Univerzitetu u Bihaću i predstavio 13 uposlenika Univerziteta u Bihaću koji su u istom periodu doktorirali na drugim Univerzitetima u zemlji i inozemstvu.
U prisustvu gostiju, zvanica opštinske i kantonalne vlasti, predstavnika privrednih subjekata, medijskih kuća i svakako rukovodstva i uposlenika Univerziteta u Bihaću, prof. dr. Fadila Islamović, rektora Univerziteta u Bihaću, prorektora Univerziteta u Bihaću i dekana fakulteta i visoke škole, svečano su promovisani doktori nauka Mirnes Saldum, Jasmina Tockić-Ćeleš, Said Pašalić, Alma Šehanović, Jasmina Bešlagić, Fatima Muhamedagić, Vildana Jogić, Muhamed Softić, Amna Toromanović, Šefik Behrem, Enez Selimbegović, Lejla Ovčina, Kenan Mahmutović, Lejla Demirović, Arnela Nanić, Jagoda Osmančević, Smail Toromanović i Mirzet Beganović, koji su doktorirali na Univerzitetu u Bihaću.
Također, s ponosom su predstavljeni uposlenici Univerziteta u Bihaću, doktori nauka Alma Oračević, Almira Džanić, Belkisa Dolić, Asmira Bećiraj, Dijana Vuković, Edin Dupanović, Ermin Husak, Fatka Kulenović, Hajrudin Hodžić, Melisa Oraščanin, Mersud Omerdić, Mirela Kljajić-Dervić i Samir Porić, koji su doktorirali na drugim univerzitetima/sveučilištima.


 

 

 

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

Izvodi iz zapisnika Senat i UO

Senat

Upravni odbor

Online?

Trenutno prisutno: 237 posjetitelja i 0 članova.

 

 

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja