Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Galerija

Projekti

Mevlana program

Linkovi

Predstojeće odbrane radova

Studenti i studentska pitanja

Konferencije

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2017

Izmjena plana JN 2017

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Uredi Ured za podršku studentima s posebnim potrebama - Dokumenti

Vodič

Priručnik

 Identifikacijski obrazac

Popis literature

Više informacija o uredu...

 

BH SIMPOZIJ

U petak 30.09.2016. održan je 1. BH Simpoziji u organizaciji Udruženja biohemičara i molekularnih biologa u Bosni i Hercegovini u amfitetru „Mladen Deželić“ Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. U radu simpozija i skupštine učešće su uzeli članovi iz Tuzle, Bihaća, Mostara, Zenice, Bugojna, Foče, Sarajeva.
Po završetku predavanja, održana je II Skupština UBMB u BiH, koju su predvodili prof. dr. Adlija Čaušević i prof.dr. Edhem Hasković u svojstvu Predsjednika Udruženja i Predsjednika Skupštine. Na II Skupštini UBMB u BiH prezentirane su informacije o članstvu u Udruženju, o aktivnostima Udruženja o čemu je više govorio sekretar udruženja prof.dr. Radivoj Jadrić koji je podnio izvještaj o učešću na „1st FEBS Ambassadors on Education” Meeting“ u Pragu, april 2016. godine. Predsjednica udruženja prof. dr. Adlija Čaušević podnijela je zvještaj vezan za održavanje FEBS council meetinga održanog u Minhenu 8og septembra 2016., s obzirom da je prisustvovala tom sastanku. U svojstvu predsjednika skupštine prof. dr. Edhem Hasković, prezentirao je članstvu informaciju o predstojećim FEBS kongresima. Ujedno, prezentirane su i planirane aktivnosti Udruženja za 2017. godinu, pri čemu je Skupština na prijedlog prof.dr. Azre Bećiraj prihvatila da sljedeća Skupština i Simpoziji UBMB se održi u Bihaću naredne godine u istom vremenskom periodu.


 

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

Izvodi iz zapisnika Senat i UO

Senat

Upravni odbor

Online?

Trenutno prisutno: 205 posjetitelja i 0 članova.

 

 

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja