Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Galerija

Projekti

Mevlana program

Linkovi

Predstojeće odbrane radova

Studenti i studentska pitanja

Konferencije

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2017

Izmjena plana JN 2017

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Uredi Ured za podršku studentima s posebnim potrebama - Dokumenti

Vodič

Priručnik

 Identifikacijski obrazac

Popis literature

Više informacija o uredu...

 

Poziv za prijavu na CEEPUS program razmjene

Obavještavamo Vas da je u sklopu CEEPUS programa razmjene, do 15. juna 2015. godine otvoren poziv za apliciranje mreža za zimski semestar putem on-line sistema na www.ceepus.info. S obzirom da Pedagoški fakultet u ovom programu učestvuje s jednom mrežom „Slavenska filologija i njeni kulturalni konteksti”  za koju je koordinator Univerzitet u Gracu (www.gewi.uni-graz.at/slaw ), a partneri 19 ustanova iz 14 zemalja (zastupljenost skoro svih država članica CEEPUS mreže), pozivaju se svi zainteresirani nastavnici i studenti da se prijave na kratke i duže razmjene, te kratke posjete na jednu od partnerskih zemalja. Cilj mreže je razmjena kulturnog nasljeđa i metodoloških pristupa filologiji i slavenskim jezicima, a pravo prijave imaju studenti i nastavno osoblje slavenske grupe predmeta, kao i svih jezičnih oblasti
Rok za prijave je 15. juni 2015. godine, a sve dodatne informacije dostupne su na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili direktno u Uredu za međunarodne saradnje Univerziteta.
Neke partnerske zemlje nude opciju i prijave i određenog broja Freemover stipendija (stipendija koje nisu vezane za određenu mrežu), a rok za prijave za ove stipendije je do 1. jula 2015. godine. Zemlje koje za zimski semestar nude Freemover stipendije su Bugarska, Hrvatska, Slovačka, Moldavija i Mađarska. 


 

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

Izvodi iz zapisnika Senat i UO

Senat

Upravni odbor

Online?

Trenutno prisutno: 36 posjetitelja i 0 članova.

 

 

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja