Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2018

Izmjena plana JN 2018

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

U nastavku možete pronaći izvode iz zapisnika sa sjednica Upravnog odbora u Bihaću.

 

 

 

 

Dana 18.11.2011. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:30h održana je I konstituirajuca sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Zapisnik s sjednice:
Zapisnik s I konstituirajuće sjednice Upravnog odbora

 Dana 05.12.2011. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 09:30h održana je II redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s II redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 22.12.2011. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je I vanredna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s I vanredne sjednice Upravnog odbora

 Dana 24.01.2012. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je III redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s III redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 29.02.2012. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je IV redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s IV redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 10.04.2012. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je V redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s V redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 04.05.2012. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 09:30h održana je VI redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s VI redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 11.06.2012. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je VII redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s VII redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 31.10.2012. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je VIII redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s VIII redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 21.11.2012. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je IX redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:

Izvod iz Zapisnika s IX redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 29.01.2013. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je X redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s X redovne sjednice Upravnog odbora

 Dana 19.02.2013. godine, u prostorijama Rektorata, s početkom u 13:00h održana je XI redovna sjednica Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću. Ovdje možete preuzeti Izvod iz Zapisnika s sjednice:
Izvod iz Zapisnika s XI redovne sjednice Upravnog odbora


 

 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Online?

Trenutno prisutno: 45 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja