Univerzitet u Bihaću učesnik tri Erasmus+ projekta za 2020. godinu

02.09.2020 - 11:00

Podijeli:

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu Evropske Unije objavila je rezultate poziva za prijavu projekata u oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju. Od 1.005 prijavljenih projektnih prijedloga, ukupno 164 projektna prijedloga su odobrena za finansiranje. Za region Zapadnog Balkana odobreno je 18 projekata od 105 prijavljenih. 

Univerzitet u Bihaću učestvuje kao partner u tri projekta i to “Educational Capacity Strengthening for Risk Management of Non-native Aquatic Species in Western Balkans (Albania, Bosnia and Herzegovina and Montenegro)”. Koordinator projekta je Muğla Sıtkı Koçman University iz Republike Turske a zemlje učesnice u ovom projektu su Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Albanija. Dodijeljeni budžet za realizaciju ovog projekta iznosi 805.030,00 €; “MSc course in STEAM education – STEAMedu”. Koordinator projekta je Univerzitet u Mostaru a zemlje učesnice u ovom projektu su Bosna i Hercegovina, Kosovo i Albanija. Dodijeljeni budžet za realizaciju ovog projekta iznosi 998.813,00 €; i “Transforming Architectural and Civil Engineering Education towards a Sustainable Model”. Koordinator projekta je Università degli Studi Gabriele d'Annunzio di Chieti-Pescara iz Italije, a zemlje učesnice u ovom projektu su Bosna i Hercegovina, Bjelorusija i Armenija. Dodijeljeni budžet za realizaciju ovog projekta iznosi 998.813,00 €.

Lista odobrenih projekata za 2020. godinu kroz Erasmus+ program dostupna je na web stranici Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu djelatnost i kulturu Evropske Unije.