Studentske stipendije za boravak na Univerzitetu u Valenciji

22.10.2020 - 09:15

Podijeli:

U sklopu Erasmus+ ICM programa (međunarodna kreditna mobilnost) otvoren je Poziv za prijavu stipendiranja boravaka studenata na program mobilnosti prvog ciklusa studija Univerziteta u Bihaću (ljetni semestar akademske 2020/2021. godine) na partnerskom Univerzitetu u Valenciji, Španija. Na osnovu potpisanog Ugovora sa ovom partnerskom institucijom, razmjena se može odvijati unutar svih ponuđenih oblasti koje su dostupne na linku.

Sve prijave se vrše preko Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću putem emaila alma.bosnic@unbi.ba do10.11.2020. godine (potrebno je dostaviti mail u kojem se iskazuje interes za prijavu na Univerzitet u Valenciji unutar Erasmus+ ICM programa za ljetni semestar 2020/2021. godine; navodi se godina studija; prosjek ocjena; odsjek i fakultet na kojem se studira; odsjek na koji se prijavljuje na instituciji domaćinu (Valencija); motivaciono pismo na engleskom jeziku; te obavezna napomena da li se već učestovalo na nekom od programa razmjene ili ne). Selekcija prijavljenih kandidata će se izvršiti na osnovu jasno utvrđenih kriterija od strane imenovane komisije nakon čega će nominovani kandidati biti obaviješteni o provedenoj procedure.

Mjesečna stipendija iznosi 850 eura, a troškovi puta 275 eura.

Dodatne informacije dostupne su u Uredu za mađunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću (Alma Bosnić) putem navedenog maila ili telefonski: 037226273.