Stipendije za razmjenu studenata i nastavnika na Univerzitetu Montpellier

23.04.2021 - 12:00

Otvoren je poziv za prijavu stipendiranja razmjene studenata i nastavnika na Univerzitetu Montpellier u Francuskoj u sklopu Erasmus+ ICM programa. Poziv je usmjeren na mobilnost studenata prvog ciklusa studija Univerziteta u Bihaću, kao i nastavnog osboblja tokom zimskog/ljetnog semestra 2021/2022. godine. Studijske oblasti unutar kojih je moguća razmjena ili praksa su sljedeće: ekonomija (računovodstvo, marketing, menadžment), prehrambena tehnologija, informacijske i komunikacijske tehnologije, elektronika i automatika. Više informacija o studijski programima dostupno je putem linka, a više informacija o Univerzitetu, studentskom životu u Montpellieru, neophodnim kontaktima dostupno je na zvaničnoj web-stranici. Rok za prijavu uz svu traženu dokumentaciju je utorak, 25.5.2021. godine a selekcija prijavljenih kandidata će se izvršiti na osnovu jasno utvrđenih kriterija od strane imenovane komisije.

Procedura prijave za studente
Sve prijave se dostavljaju na email adresu alma.bosnic@unbi.ba gdje se iskazuje interes za prijavu na Univerzitet Montpellier unutar Erasmus+ ICM programa za zimski/ljetni semestar 2021/2022. godine, navodi se godina studija, prosjek ocjena, odsjek i fakultet na kojem se studira, te odsjek na koji se prijavljuje na instituciji domaćinu, zatim motivaciono pismo na engleskom jeziku, obavezna napomena da li je već uzeto učešće u nekom od programa razmjene ili ne, te dokaz o poznavanju engleskog jezika (u slučaju neposjedovanja međunarodno priznatog certifikata, priznaje se certifikat izdat od strane Univerziteta u Bihaću (obratiti se Uredu za međunarodnu saradnju na gore navedenu mail adresu). Mjesečna stipendija iznosi 850 eura, a naknada za putni trošak 275 eura.

Procedura prijave za osoblje
Nastavno osoblje takođe dostavlja mail na alma.bosnic@unbi.ba u kojem iskazuje interes za prijavu na Univerzitet Montpellier unutar Erasmus+ ICM programa za zimski (septembar 2021.) ili ljetni semestar (samo april 2022.), biografija na engleskom jeziku, iskaz o korištenju programa razmjene u toku aktuelne akademske godine (ukoliko je korišteno), pozivno pismo od institucije domaćina, plan obuke ovjeren od strane matične institucije i institucije domaćina. Kontakt email na instituciji domaćinu za sve neophodne dokumente je Vanessa Deweer vanessa.deweer@umontpellier.fr. Nastavnici treba da posjeduju minimum B2 nivo znanja engleskog jezika. Dnevnica za osoblje iznosi 140 eura + 275 eura za putne troškove (5 dana + 2 dana puta).