Stipendija razmjene studenata i nastavnika na Šleskom tehnološkom univerzitetu u Poljskoj

11.11.2021 - 08:50

Podijeli:

U okviru Erasmus+ ICM programa, otvoren je Poziv za prijavu na program stipendiranja mobilnosti studenata i nastavnog osoblja Univerziteta u Bihaću tokom ljetnog semestra 2021/2022. godine na Šleskom tehnološkom univerzitetu u Poljskoj (Silesian University of Technology). Oblasti na koje se vrše prijave su: zaštita okoliša, ICT, građevinarstvo, engleski jezik, matematika. 
 

Procedura prijave za studente
Zainteresirani studenti se prijavljuju Uredu za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću putem emaila: alma.bosnic@unbi.ba do 30.11.2021. godine (dostavljaju mail u kojem iskazuju interes za prijavu na SUT unutar Erasmus+ ICM programa, navode godinu studija, prosjek ocjena, odsjek i fakultet na kojem studiraju, te odsjek na koji se prijavljuju na instituciji domaćinu  SUT); certifikat o poznavanju jezika kojim se potvrđuje znanje engleskog jezika – u slučaju neposjedovanja međunarodno priznatog certifikata, priznaje se certifikat izdat od strane matičnog Univerziteta obratiti se Uredu za međunarodnu saradnju UNBI); te obavezna napomena da li se već učestovalo u nekom od programa razmjene ili ne). Mjesečna stipendija iznosi 750 eura + 275 eura za putne troškove. 
 

Procedura prijave za nastavnike
Nastavno osoblje dostavlja mail na alma.bosnic@unbi.ba u kojem iskazuje interes za prijavu na Šleskom tehnološkom univerzitetu unutar Erasmus+ ICM programa za ljetni semestar 2021/2022. godine, CV na engleskom jeziku, iskaz o korištenju programa razmjene u toku aktuelne akademske godine (ukoliko je korišteno), pozivno pismo od institucije domaćina, popunjen i ovjeren Ugovor o mobilnosti. Kontakt email na instituciji domaćinu za sve neophodne dokumente je kamila.tokarczyk@polsl.pl ili mobility@polsl.pl. Nastavnici treba da posjeduju minimum B2 nivo znanja engleskog jezika. Dnevnica za osoblje iznosi 140 eura + 275 eura za putne troškove.

Selekcija prijavljenih kandidata će se izvršiti na osnovu jasno utvrđenih kriterija od strane imenovane komisije. Rok za prijavu uz svu traženu dokumentaciju je 30.11.2021. godina. Informacije o partnerskom Univerzitetu, kontakt informacije o Erasmus+ koordinatorima, moguće je pronaći na sljedećem linku.