Razmjena osoblja na Muş Alparsla univerzitetu u Turskoj

29.05.2023 - 09:00

Podijeli:

U sklopu Erasmus+ ICM programa, otvoren je Poziv za prijavu na program stipendiranja mobilnosti nastavnika, kao i administrativnog osoblja Univerziteta u Bihaću (do 31.7.2023) na Muş Alparslan univerzitetu u Turskoj za ljetni semestar akademske 2022/2023. godine. Studijske oblasti unutar kojih je moguća razmjena su humanističke nauke, strani jezici, društvene nauke, te psihologija i srodne nauke. Više informacija o samom Univerzitetu i studijskim odsjecima, dostupno ja na službenoj web-stranici Univerziteta. 

Procedura pijave za osoblje
Nastavno osoblje putem maila alma.bosnic@unbi.ba iskazuje interes za prijavu na Muş Alparslan univerzitet unutar Erasmus+ ICM programa za ljetni semestar 2022/2023. godine, dostavlja CV na engleskom jeziku, iskaz o korištenju programa razmjene u toku aktuelne akademske godine (ukoliko je korišteno), pozivno pismo od institucije domaćina, plan obuke ovjeren od strane matične institucije. Kontakt na instituciji domaćinu za sve neophodne dokumente je institucionalni Erasmus+ koordinator, Yahya ADANIR, email: y.adanir@alparslan.edu.tr. Nastavnici treba da posjeduju minimum B1 nivo znanja engleskog jezika.

Dnevnica za osoblje iznosi 140 eura + 360 eura za putne troškove (5 dana + 2 dana puta). Selekcija prijavljenih kandidata će se izvršiti na osnovu jasno utvrđenih kriterija od strane imenovane komisije. Rok za prijavu uz svu traženu dokumentaciju je petak, 2.6.2023. godine. Napomena: Mobilnost je potrebno realizirati do 31.7.2023.