Održana 14. međunarodna naučna konferencija RIM 2023

26.09.2023 - 09:40

Podijeli:

U Sarajevu je u izdašnom konferencijskom ambijentu u hotelu Hills, a u organizaciji Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, 21. i 22. septembra 2023. godine održana četrnaesta po redu naučna konferencija RIM 2023. Konferenciji je okupila veliki broj akademskih radnika, istraživača i stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Albanije, Crne Gore, Bugarske, Irana i Meksika.

RIM (Razvoj i modernizacija) je prvoklasni događaj koji se od svoga početka 1997. godine izvodi bijenalno i do sada je gostovao u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Egiptu i Crnoj Gori. Primarni cilj Konferencije je okupiti stručnjake različitih interesa i usmjerenja kao što su naučnici, inžinjeri, poduzetnici i stručnjaci, te im ponuditi platformu za razmjenu inventivnih ideja potičući multi- i interdisciplinarnost.

Uz Konferenciju se objavljuje Zbornik radova sa sažecima, a pored toga odabrani radovi iz područja mašinstva, drvne industrije i dizajna, informatike, građevinarstva biće objavljeni u IOP Conference Series Materials Science and Engineering, a koji je indeksiran u Conference Proceedings Citation Index (Web of Science) i Inspec.