Na Biotehničkom fakultetu uručeni certifikati poljoprivrednim savjetodavcima

17.01.2020 - 13:10

Podijeli:

Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću je u utorak 14.1.2020. godine upriličena dodjela certifikata inžinjerima poljoprivrede koji su uz ispunjavanje određenih zakonskih uvjeta prošli obuku i položili stučni ispit za poljoprivredne savjetodavce. Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću je uz Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli i Agronomski i prehrambeno–tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, nakon objave Javnog poziva i ispunjenja zakonom propisanih uvjeta za ovu vrstu djelatnosti, u predviđenim rokovima realizirao obuku i predavanja za buduće poljoprivredne savjetodavce.

Certifikate je dobilo ukupno jedanaest polaznika obuke poljoprivrednih inženjera koji su verificirani i akreditirani za pružanje stručnih savjeta poljoprivrednim proizvođačima i farmerima iz oblasti voćarstva, ratarstva, povrtlarstva, stočarstva i akvakulture.

Ovim projektom je Biotehnički fakultet izašao van okvira redovnih naučno-nastavnih aktivnosti, pokazavši da je spreman sudjelovati kreiranju poslovne svakodnevice u sredini u kojoj djeluje. Ujedno, ovo je prvi ciklus obuke poslije koga slijede i ciklusi godišnjih obuka kao i edukacija drugih poljoprivrednih inženjera u narednom periodu.