Mobilnosti nastavnog i administrativnog osoblja Univerziteta u Bihaću na Wroclaw univerzitetu za nauku i tehnologiju u Poljskoj

06.02.2023 - 09:50

Podijeli:

Unutar Erasmus+ ICM programa, otvoren je poziv za prijavu na program stipendiranja mobilnosti nastavnog i administrativnog osoblja Univerziteta u Bihaću na Wroclaw univerzitetu za nauku i tehnologiju u Poljskoj (ljetni semestar 2022/2023. godine, mobilnost se treba realizirati do kraja jula 2023. godine). Oblasti na koje se vrše prijave su Zaštita okoliša, ICT, građevinarstvo, engleski jezik i matematika. 

Procedura za nastavno i administrativno osoblje
Nastavno osoblje dostavlja mail na alma.bosnic@unbi.ba u kojem iskazuje interes za prijavu na Wroclaw univerzitetu za nauku i tehnologiju unutar Erasmus+ ICM programa za ljetni semestar 2022/2023. godine, CV na engleskom jeziku, iskaz o korištenju programa razmjene u toku aktuelne akademske godine (ukoliko je korišteno), pozivno pismo od institucije domaćina, plan predavanja ovjeren od strane matične institucije i institucije domaćina. Kontakt email na instituciji domaćinu za sve neophodne dokumente je Julia Bohdziewicz julia.bohdziewicz@pwr.edu.pl. Nastavnici treba da posjeduju minimum B2 nivo znanja engleskog jezika. 

Dnevnica za osoblje iznosi 140 eura + 275 eura za putne troškove. Selekcija prijavljenih kandidata će se izvršiti na osnovu jasno utvrđenih kriterija od strane imenovane komisije. Rok za prijavu uz svu traženu dokumentaciju je petak, 17.2.2023. godine. Više informacija o partnerskom Wroclaw univerzitetu za nauku i tehnologiju, moguće je pronaći na zvaničnom linku.