Mobilnost na Univerzitetu Çukurova za studente i osoblje

11.10.2021 - 09:15

Podijeli:

U okviru Erasmus+ ICM programa, otvoren je poziv za prijavu za stipendiranje mobilnosti studenata i osoblja za ljetni semestar akademske 2021/2022. godine na Univerzitetu Ҫukurova (Adana, Turska). U skladu sa potpisanim ugovorom, dostupne su sljedeće studijske oblast: poljoprivreda, engleski jezik, njemački jezik i predškolski odgoj. Na konkurs se mogu prijaviti studenti Prvog i Drugog ciklusa studija, te nastavno i administrativno osoblje Univerziteta u Bihaću. 
 

Procedura prijave za studente
Studenti u prijavi navode koja su godina studija; odsjek na kojem studiraju; prosjek ocjena na osnovu prosjeka na datom odsjeku sa kojeg student dolazi; motivaciono pismo na engleskom jeziku; potvrdu o poznavanju engleskog/njemačkog ili turskog jezika (ocjene iz engleskog/njemačkog jezika tokom studija ili online testiranje u Uredu za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju za engleski jezik), te obavezna izjava o tome da li su već bili na razmjeni ili ne. 

Nakon procedure odabira kandidata na osnovu usvojenih kriterija, Ured šalje pismo nominacije prema partnerskom univerzitetu (o čemu će odabrani kandidat biti obavješten), nakon čega će nominirani kandidati dostaviti sljedeću dokumentacije Erasmus+ koordinatorici na Univerzitet Ҫukurova, kako slijedi: 

1. Ugovor o učenju (PDF). Informacije o listi predmeta dostupne na zvaničnom linku; kontakt informacije o Erasmus koordinatorima možete pogledati na sljedećem linku,
2. Prepis ocjena,
3. Kopija pasoša (PDF),
4. Potvrda o poznavanju engleskog jezika,
5. Zdravstveno osiguranje na engleskom jeziku (više informacija u Uredu za NiR). 

Mjesečna stipendija za studente iznosi 800 eura + 275 eura za troškove putovanja. 

Procedura prijave za osoblje
Nastavno i nenastavno osoblje dostavlja mail u kojem iskazuje interes za prijavu na Univerzitetu Ҫukurova u Adani unutar Erasmus+ ICM programa za ljetni semestar 2021/2022.godine, CV na engleskom jeziku, iskaz o korištenju programa razmjene u toku aktuelne akademske godine (ukoliko je korišteno), pozivno pismo od institucije domaćina, plan rada ovjeren od strane matične institucije i institucije domaćina. Kontakt email na instituciji domaćinu za sve neophodne dokumente je cu.incoming@gmail.com.  

Dnevnica za osoblje iznosi 140 eura + 275 eura za troškove putovanja. 

Rok za prijavu kod Ureda za međunarodnu saradnju je utorak, 30.11.2021. godine na e-mail adresu: alma.bosnic@unbi.ba. Putem istog maila ili telefonski na 037226273 moguće je dobiti dodatne informacije.