Mevlana program razmjene za studente i nastavnike na Sakarya univerzitetu primjenjenih nauka

24.02.2020 - 13:00

Podijeli:

Objavljen je poziv za prijavu za stipendiranje boravka studenata i nastavnika Univerziteta u Bihaću na partnerskom Sakarya univerzitetu primjenjenih nauka unutar Mevlana programa razmjene za 2020/2021. godinu iz društvenih i humanističkih nauka. Prijave se realiziraju preko Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću putem emaila alma.bosnic@unbi.ba do 5.3.2020. godine. Zainteresirani_e kandidati_kinje studenti_ce trebaju na gore navedeni mail dostaviti sljedeće podatke: Ime i prezime, godina studija, odsjek, prosjek ocjena, broj pasoša, mail adresa. Mjesečna stipendija za studente iznosi 1300 turskih lira.

Zainteresirani kandidati nastavnici_ce na navedeni mail dostavljaju sljedeće podatke: Ime i prezime, broj pasoša, ciklus studija na kojeme žele predavati, zvanje, navesti period mobilnosti (min 2 sedmice, maksimalno 3 mjeseca), matični odsjek i mail adresa.

Dnevnica za nastavnike iznosi 45-55 turskih lira (ovisno o zvanju), te plaćen putni trošak u iznosu od 3100 turskih lira. Razmjena za nastavnike_ce traje od 14 dana do 3 mjeseca (6 sati sedmično).

Više informacija o Sakarya univerzitetu primjenjenih nauka dostupno je na njihovoj web-stranici.