BEST Mostar otvorio prijave za HackAtHome!

11.03.2021 - 08:45

Podijeli:

Studentska organizacija BEST Mostar organizuje HackAtHome, takmičenje za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Takmičenje će se održati putem Zoom platforme od 19. do 27.3.2021. godine. Kako bi podstakli kreativno razmišljanje i rješavanje problema kreiran je događaj gdje mladi ljudi imaju priliku pokazati potencijal, steći korisne vještine i znanja, proširiti mrežu poznanstava i osvojiti vrijedne nagrade. 

HackAtHome se sastoji od dva dijela. Prvi edukativni dio održava se od 19. do 20.3.2021. i sastoji se od Jobfair 19.3.; Soft skills radionice; Hard skills radionice. Na Jobfairu će učesnici imati priliku saznati iz prve ruke što je potrebno za rad u najvećim IT kompanijama u BiH, a tokom radionica će steći praktična znanja i vještine.

Takmičarski dio, odnosno Hackathon održaće se od 26. do 28.3.2021. godine gdje će timovi od 3 do 5 članova imati 36h da osmisle najbolje rješenje na zadanu temu. Svaki tim imat će na raspolaganju iskusne mentore (zaposlenike vodećih IT firmi u BiH) koji će im pomoći tokom procesa. 

Najbolji timovi osvojiće vrijedne novčane nagrade, odnosno: 1. mjesto - 1000 KM; 2. mjesto - 750 KM; 3. mjesto - 500 KM. Za vrijeme odlučivanja stručnog žirija o pobjednicima takmičenja za sve učesnike pripremili smo “speed dating” na kojem će proširiti svoju mrežu poznanstava. 

Svi zainteresovani mogu pronaći više informacija i prijaviti se na sljedećem linku. Kontakt email je: mostar@best.eu.org.