25 godina Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću

24.12.2020 - 08:00

Podijeli:

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću 23. decembra obilježio je 25 godina postojanja i uspješnog rada. Uz ovu značajnu godišnjicu, promovirano je i 26 diplomanata te četiri magistranta IPF-a. Svečanoj promociji XVIII generacije diplomanata te VI generacije magistranata prisustvovali su i rektor bihaćkog Univerziteta dr. sc. Fadil Islamović, muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić, direktor medrese "Reis Džemaludin ef. Čaušević" Enes Ljubijankić te profesori Islamskog pedagoškog fakulteta.
 
Zbog poštivanja epidemioloških mjera, promocija je bila zatvorena za širu javnost. Vođenje programa povjereno je dr. sc. Nedimu Čiriću i dr. sc. Dijani Sulejmanović, najmlađim doktorima nauka uposlenim na IPF-u Bihać.
 
Studenti iz hora Islamskog pedagoškog fakulteta izvođenjem dvije prigodne ilahije su obogatili ceremoniju, a nagrađeni studenti za najbolji prosjek na svim godinama, kao i dobitnici zlatne, srebrne i bronzane plakete za najbolji uspjeh ostvaren na I i II ciklusu studija podsjetili su na značaj obrazovanja i usavršavanja te u posebno emotivnim obraćanjima izrazili zahvalnost profesorima i saradnicima Fakulteta za nesebično vođenje, podršku i prenošenje znanja. Promovirani magistri iz oblasti religijske edukacije već su dokazani stručnjaci čiji rad je prepoznat u društvenoj zajednici te su najbolji pokazatelj predanog rada i stalnog usavršavanja na Islamskom pedagoškom fakultetu. Dekan Islamskog pedagoškog fakulteta, dr. sc. Hajrudin Hodžić uručio je posebne plakate za podršku u razvoju Fakulteta redovnom profesoru iz oblasti pedagogije dr. sc. Refiku Ćatiću te dugogodišnjoj saradnici IPF-a Elviri Saračević.