Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

POTPISAN MEMORANDUM IZMEĐU UNIVERZITETA U BIHAĆU I UNIVERZITETA U TETOVU

U kontekstu partnerstva unutar Rektorskog foruma Jugoistične Evrope i Zapadnog Balkana, odnosno potpisane Deklaracije univerziteta iz ovog regiona za uspostavljanje Zajednice istih sa ciljem saradnje i zajedničkog djelovanja u području nauke, visokog obrazovanja i transfera znanja, Univerzitet u Bihaću i Univerzitet u Tetovu su dana, 02.07.2019. godine, potpisali Memorandum o obrazovnoj i naučno-istraživačkoj saradnji.  Vršilac dužnosti rektora, prof.dr. Nevzet Veladžić, se tokom četvrtog Rektorskog foruma, održanog na Univerzitetu Crne Gore, u periodu 23-24.04.2019. godine, susreo sa rektorom Univerziteta u Tetovu, prof.dr. Vullnet Ametijem, gdje su razgovarali o uspostavljanju međuuniverzitetske saradnje što je i rezultiralo potpisivanjem gore pomenutog Memoranduma. Širenje međuuniverzitetske saradnje, gdje se akcenat i strateška orijentacija stavlja na geografski prostor Centralne i Istočne Evrope, jeste od velike važnosti za ispunjavanje jednog od glavnih strateških ciljeva usvojenog dokumenta „Strategije za internacionalizaciju Univerziteta u Bihaću 2018-2023“, a odnosi se na promociju Univerziteta i povećanje njegove vidljivosti. 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 18 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja