Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

UPRILIČENA PRIMOPREDAJA KOMPJUTERSKE OPREME IZMEĐU UREDA ZA NIR I MEĐUNARODNU SARADNJU I UNIJE STUDENATA UNIVERZITETA U BIHAĆU (ERASMUS+ KA2 STINT projekat)

Učešćem na Erasmus+ KA 2 STINT projektu “Jačanje internacionalizacije u BiH visokom obrazovanja, Ured za NiR i međunaordnu saradnju” je uspio obezbijediti kompjutersku opremu za potrebe studentskih asocijacije, odnosno Unije studenata Univerziteta u Bihaću. Radi se o pet All-in-One kompjutera, kao i pet štampača/skenera koje je danas, 20.02.2019. godine, zvanično preuzeo predsjednik Unije, gosp Muhamed Kozlica, zajedno za svojim kolegama iz Upravnog odbora. Ispred Ureda na primopredaji je učestovala gđa Alma Bosnić, stručni savjetnik za međunarodnu saradnju. Oprema će biti smještena u novom zajedničkom prostoru, koji je Unija dobila na korištenje od Grada Bihaća, te će biti na usluzi svim studentima, kao i studentima predstavnicima timova za projekte i međunaordnu saradnju sa organizacionih jedinica Univerziteta. Uz ovo opremu, studentima će biti na raspolaganju i druga nabavljena oprema, kao što su profesionalne video kamere, zatim oprema za prezentiranje (platno, projektor, laptop, zvučnik), te stručna literatura nabavljena po ovom Projektu. Ovim činom će se ojačati kapaciteti rada Unije da bi se omogućilo njihovo još veće učešće i zalaganje u procesu jačanja internacionalizacije na Univerzitetu u Bihaću kao njenih ključnih aktera.


Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 16 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja