Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

PREDSTAVNICE UNIVERZITETA U BIHAĆU NA INTERNACIONALNOM BURCH UNIVERZITETU TOKOM PRVE ORGANIZIRANE MEĐUNARODNE SEDMICE

Studenti i profesori Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu bili su organizatori i domaćini prve međunarodne Burch sedmice tokom koje je organizirano i druženje i predstavljanje svih prisutnih stranih partnerskih institucija sa predstavnicima bh univerziteta koji su bili pozvani na ovaj događaj 09.maja. 2018. godine. Predstavnice Univerziteta u Bihaću su bile prorektorica za finansije i razvoj Univerziteta u Bihaću, prof.dr. Jasmina Ibrahimpašić, prorektorica za NiR i međunarodnu saradnju, prof. dr. Amela Čolić i Alma Bosnić, stručna savjetnica za međunarodnu saradnju.

Tokom cijelodnevnog druženja, uspijeli smo razgovarati sa skoro svim predstavnicima međunarodnih partnerskih univerziteta, predstaviti naš Univerzitet, dogovoriti saradnju unutar Erasmus+ ICM programa za mobilnost osoblja i studenata koji predstavlja dobar temelj za širenje saradnje i učešće na naučno-istraživačkim i razvojnim projektima. Predstavnici međunarodnih univerziteta su bili predstavnici ureda za međunarodnu saradnju, kao i profesori sa Univerziteta primjenjenih nauka Burgenland iz Austrije, Metropolitan univerziteta u Pragu, Brno tehnološkog univerziteta iz Češke, Tehnološkog univerziteta u Wroclawu sa kojim već uspješno sarađujemo unutar Erasmus+ ICM programa, zatim West Univerziteta iz Timisoare iz Rumunije, Riga Building Univerziteta iz Latvije, te mnogih drugih.


 

 

 

 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 93 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja