Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

POSJETA PROF. DR. HAҪI OSMAN ASLANA SA ҪUKUROVA UNIVERZITETA ODSJEKU ZA NJEMAČKI JEZIK I KNJIŽEVNOST UNUTAR ERASMUS+ ICM PROGRAMA

U sedmici od 07. do 11. maja unutar Erasmus+ ICM programa, naš Univerzitet, tačnije Odsjek za njemački jezik i književnost, posjetio je prof.dr. Haci Osman Aslan sa partnerskog Univerziteta iz Adane, R. Turska.

Ovo je druga posjeta ovom Odsjeku sa istog Univerziteta, naime u periodu od 12. do 16.marta na tom Odjeku obuku je prošla studentica doktorskog studiju sa Cukurova Univerziteta, gđa Aișe Sezik. A tokom mjeseca aprila ove godine, prof.dr. Jasmina Tockić-Ćeleš je unutar istog programa bila na Odsjeku za njemački jezik Ҫukurova univerziteta gdje je držala predavanja njihovim studentima što je dokaz veoma dobre saradnje koje je ostavarena sa ovom visokoškolskom institucijom po pitanju učešća na programima razmjene.

Prof. Aslan je tokom svog petodnevnog posjeta držao predavanja studentima prvog ciklusa studija, te se upoznao sa realizacijom nastave na našem Odsjeku za njemački jezik i književnost, a bilo je i govora o jačanju saradnje između dva odsjeka, a njihovu realizaciju očekujemo u narednom periodu.


 

 

 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 14 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja