Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Erasmus+ STINT konzorcijski sastanak na Univerzitetu u Tuzli

Na Univerzitetu u Tuzli je 17. i 18. aprila 2018. godine održan konzorcijski sastanak u okviru projekta Erasmus+ pod nazivom „Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini“ (Strengthening of Internationalization in B&H Higher Education – STINT) na kojem su učestvovali svi javni univerziteti iz Bosne i Hercegovine  i  predstavnici KU Leuvena, Univerziteta Politecnico Porto i Buckinghamshire New University (BUCKS) iz Londona kako bi se razgovaralo o  implementaciji dostavljenih pilot-aktivnosti kao jedne od aktivnosti radnih paketa projekta, ali i o analizi kriterija benchmarkinga diljem Evrope i njihovoj implementaciji u bh. visokom obrazovanju.

Tokom dvodnevnog sastanka prezentirane su aktivnosti  provedene na projektu tokom druge projektne godine, sagledano je stanje na univerzitetima u Bosni i Hercegovini u pogledu internacionalizacije i određeni ciljevi i zadaci za treću projektnu godinu. Predstavnici svih javnih univerziteta prezentirali su aktivnosti na svojim univerzitetima, dok su predstavnici stranih EU partnerskih institucija predstavili informacije vezane za značaj internacionalizacije na univerzitetima, kao i korake koje treba poduzeti da bi se ova oblast unaprijedila.
Predstavnik Univerziteta u Bihaću je bio član UNBI STINT tima, doc. dr. Irfan Hošić, koji je prezentirao progres napravljen u smislu projektnih aktivnosti, ali i po pitanju same internacionalizacije na Univerzitetu u Bihaću.


 

 

 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 43 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja