Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2018

Izmjena plana JN 2018

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

U SKLOPU ERASMUS+ STINT PROJEKTA ODRŽANA PRAKTIČNA RADIONICA NA BUCKS NEW UNIVERZITETU U LONDONU

U periodu od 17. do 21. oktobra 2017. godine predstavnice Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću učestvovale su na praktičnoj radionici u okviru Erasmus+ projekta „Jačanje internacionalizacije na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini-STINT“. Radionici su osim predstavnika Univerziteta u Bihaću prisustvovali i predstavnici svih osam javnih univerziteta u BiH, te predstavnici entitetskih ministarstva obrazovanja i Agencije za visoko obrazovanje BiH.
Organizator radionice bio je Bucks New Univerzitet iz Londona, a u toku radionice prezentirane su teme koje se tiču istraživanja i internacionalizacije u Velikoj Britaniji i na Bucks New Univerzitetu, realizacija međunarodnih projekata i partnerstva, strategija internacionalizacije na Bucks New Univerzitetu, te međunarodni studenti.  
Sljedeći korak u sklopu Erasmus+ STINT projekta jeste posjeta koordinatora iz Evropske unije partnerskim univerzitetima u Bosni i Hercegovini, te obaveza univerziteta da do kraja godine završe i usvoje vlastite strategije internacionalizacije.


 

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja