Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2018

Izmjena plana JN 2018

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

 DODJELA POČASNOG ZVANJA „PROFESOR EMERITUS“

Univerzitet u Bihaću je u petak 30.06.2017. godine u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću pod rukovodstvom Rektora Univerziteta, prof. dr. Fadila Islamovića i na osnovu „Pravilnika o načinu dodjele počasnog zvanja „profesor emeritus“,svečano dodijelio počasno zvanje „profesor emeritus“ Akademiku prof. dr. Muji Demiroviću, članu Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.
Akademik prof. dr. Mujo Demirović, dao je nesebičan doprinos razvoju Univerziteta u Bihaću, obavljajući odgovorne dužnosti rektora, prorektora, dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću. U široj društvenoj i akademskoj zajednici uživa veliki ugled, poštovanje i poznat je kao izuzetan sagovornik. Svoj ugled ne štedi podijeliti za dobrobit drugih. Nosilac je brojnih priznanja, nagrada, uspješno je obavljao brojne društveno odgovorne funkcije i dao veliki društveni i naučni doprinos užoj i široj zajednici ostajući uvijek dosljedan načelima obrazovanja svih nivoa i profila.
Univerzitetu u Bihaću bila je velika čast dodijeliti Akademiku prof. dr. Muji Demiroviću počasno zvanje „profesor emeritus“ i poželjeti mu nastavak akademske saradnje sa Univerzitetom u Bihaću.


 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja