Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2019

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

Univerzitet u Bihaću zajedno sa Američkim kutkom u Bihaću i Odjelom za odnose sa javnošću Američke ambasade u Sarajevo organizira dvije radionice

Univerzitet u Bihaću zajedno sa Američkim kutkom u Bihaću i Odjelom za odnose sa javnošću Američke ambasade u Sarajevo organizira dvije radionice sa gđom Cindy Rauth, M.A, stručnjakinjom za engleski jezik unutar ELspec programa koji finansira Američka vlada. Gđa Rauth će svoju posjetu TETA konferenciji u Bosanskoj Krupi, zakazanu za 16.i 17. 06. 2017. godine, iskoristiti za održavanje dvije radionice za nastavnike engleskog jezika, ali i za ostale univerzitetske nastavnike sa ponuđene dvije teme:

• True Colors – A study in communication and personality for educators (2 hours) 09:00-11:00
In order to be an effective leader, we must have good communication skills and good “people skills”. A good communicator is someone who knows how to listen and understand the perspective and values of others, which may be in contrast to one’s own values. True Colors is a way to think about oneself, one’s innate personality, in order to better understand one’s motivations and those of others (especially one’s students). This fun, interactive session is designed for educators to consider how best to work with their students, colleagues and administrators.

Kafe pauza 11:00-11:30

• Student Centered Learning – Active Learning in the Language Classroom (2hours) 11:30-13:30
Much ‘lip service’ is given to student centered teaching, but in reality relinquishing power and choice to one’s students can be a frightening experience. This interactive workshop explores the roles of the teacher and students in a student centered classroom and strategies for empowering students. Participants will experience several techniques and activities for enhanced student centered language learning.


Radionice će se održati u Američkom kutku, 15.06.2017. godine sa početkom u 09:00 do 13:30


Pozivaju se svi nastavnici Odsjeka za engleski jezik i književnost, ali i svi ostali nastavnici da obavezno prisustvuju radionicama interaktivnog tipa jer će steći nova saznanja o najboljim mogućim načinima za rad sa studentima, učenicima i ostalim kolegama tokom prve radionice, kao i o različitim tehnikama i aktivnostima za bolje usvajanje engleskog jezika studenata i učenika, kao stavljanje potreba studenata/učenika u fokus pri učenju engleskog jezika tokom druge radionice.
Svi učesnici će dobiti Diplomu/Certifikat o učešću na profesionalnim ekpertnim radionicama. 


 

Webmail Pristup

Važniji dokumenti Univerzitet u Bihaću

Statut Univerziteta u Bihaću

Zakon o Univerzitetu u Bihaću

Okvirni zakon o visokom obrazovanju

Zakon o visokom obrazovanju USK

Pravila studiranja na I ciklusu

Pravila studiranja na II ciklusu

Pravila studiranja na III ciklusu

Pregled svih dokumenata...

UNBI Izdvojeno

Kalendar nastave

Promotivni video Univerziteta

Galerija

Brucoški vodič

Odbrane radova

Online?

Trenutno prisutno: 30 posjetitelja i 0 članova.

 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja