Ukratko o Univerzitetu

Univerzitet u Bihaću je osnovan 28.07.1997. godine. Predstavlja javnu ustanovu koja organizuje i izvodi univerzitetske studije, naučni i visoko stručni rad. Razvija naučno, tehnološko i umjetničko stvaralaštvo. Predstavlja jedan od 8 javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, sa prosječnim brojem studenata između 3000 i 5000.

  Detaljnije...

Misija i vizija

Misija Univerziteta u Bihaću kontinuirano prenosi i razvija međunarodno prepoznatljiv kvalitet naučnih, umjetničkih i stručnih istraživanja i visokog obrazovanja na tri stupnja Bolonjskog ciklusa, naučnoistraživačkog rada i cjeloživotnog obrazovanja, kako bi, kroz generiranje, transfer i primjenu znanja...

Detaljnije...

Fakulteti

Univerzitet u Bihaću ima 7 fakulteta  (organizacionih jedinica). To su Biotehnički fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnički fakultet, Pedagoški fakultet, Pravni fakultet i Fakultet zdravstvenih studija. Više o fakultetima (organizacionim jedinicama) i podacima vezanim za njih možete naći u istoimenoj sekciji.

Detaljnije...
 

Riječ rektora

Univerzitet u Bihaću je dio Evropskog Prostora Visokog Obrazovanja i u toj ulozi nastoji djelovati u skladu s politikama i dokumentima Evropske Unije. Glavni izazov akademskom osoblju i studentima u vremenu velikih promjena predstavlja iznalaženje pravog odgovora na zahtjeve društva, nauke, obrazovanja i privrede.

Pročitaj sve...
 

Članice univerziteta Fakulteti, ustanove

Biotehnički fakultet
Ekonomski fakultet
Islamski pedagoški fakultet
Pedagoški fakultet
Pravni fakultet
Tehnički fakultet
Fakultet zdravstvenih studija

Pročitaj više...

Međunarodna saradnja

Stipendije

Programi razmjene

Konferencije, seminari..

Brošura (Engl.)

Pogledajte sve...

Softver Pristup

Adobe Connect

Registar studijskih programa

KPI

Pregled registra

Javne nabavke Univerzitet u Bihaću

Plan javnih nabavki 2018

Izmjena plana JN 2018

Pravilnik o Javnim nabavkama

Interni Pravilnik o postupku direktnog sporazuma

Poslovnik o radu Komisije


Obavještenja i ostale dokumente možete pogledati ovdje.

POSJETA GRADONAČELNIKA GRADA BIHAĆA UNIVERZITETU U BIHAĆU

U ponedjeljak, 26. decembra 2016. godine upriličena je posjeta gradonačelnika Bihaća, gosp. Šuhreta Fazlića i saradnice Mirele Alijagić, Univerzitetu u Bihaću. Goste je ispred Univerziteta ugostio rektor, prof. dr. Fadil Islamović zajedno sa prorektorima i saradnicima. S obzirom na značaj sinergije akademske i lokalne zajednice, posjeta je inicirana u cilju produbljivanja saradnje između Univerziteta i Grada Bihaća. Konkretno, saradnja se odnosi na zajedničko nastupanje prema potencijalnim donatorima, a naročito prema relevantnim tijelima u procesu apliciranja za EU fonodove.
U toku posjete prisutni su iskazali uzajamnu podršku u smjeru razvoja Grada Bihaća kao studentskog grada, a naglašena je i obavezna uloga Grada u unapređenju uvjeta studiranja i naučno-istraživačkog rada na Univerzitetu u Bihaću. Predstavnice Ureda za međunarodnu saradnju prezentirale su potencijalne programe i pozive za pripremu projekata koji se tiču lokalne samouprave i visokoškolskog obrazovanja, a kao zaključak sastanka dogovoreno je formiranje zajedničkog tima koji će raditi na iznalaženju potencijalnih programa i pripremi projektnih aplikacija.


 

 
Pročitajte više o projektima Univerziteta u Bihaću...

Informacioni sistem Univerziteta u Bihaću

Strategija razvoja Univerziteta u Bihaću

Naučno-istraživački rad i međuuniverzitetska saradnja