Zauvijek zajednica

30.12.2019

Podijeli sa:

Piše:
Minela Žabčević
Predsjednica Alumni udruženja Univerziteta u Bihaću

Dragi bivši studenti i oni koji će to tek postati,

Slijedeći dobru praksu svjetskih univerziteta želimo Vas, iako ste diplomirali, potaknuti na ostanak u našoj zajednici, te pokrenuti mogućnosti međusobne saradnje uz naš specifični osjećaj povezanosti. Ujedinjenim snagama i nastojanjima možemo ostvariti značajan napredak i prepoznatljivu kvalitetu studiranja na fakultetima Univerziteta u Bihaću, te očekujemo Vašu saradnju i pomoć. U okviru Univerziteta u Bihaću s ciljem očuvanja veze između Vas, naših studenata, i naše Institucije osnovano je Alumni udruženje.

Ciljevi Alumni udruženja su očuvanje tradicije Univerziteta u Bihaću; afirmacija njegovog ugleda; poticanje i uspostava veza i saradnje Univerziteta i sličnih obrazovnih, razvojnih i istraživačkih institucija u zemlji i svijetu; saradnja s institucijama u kojima rade bivši studenti. Univerzitet u Bihaću također želi informisati članove Udruženja o svim razvojnim planovima i programima obrazovanja, te uključiti sve one koji žele pomoći razvoju Univerziteta. Bivši studenti mogu uticati na osmišljavanje strategije razvoja naših fakulteta i pomagati u samoj promociji Univerziteta.

Članom Alumni udruženja možete postati ako ste diplomirali na prvom ciklusu studija ili magistrirali i doktorirali na drugom ili trećem ciklusu nekog od naših fakulteta.

Molimo Vas da svoje kolege sa studija koji su također diplomirali na Univerzitetu u Bihaću upoznate s postojanjem i djelovanjem Alumni udruženja i usmjerite ih da popune pristupnicu i pridruže nam se.

Ostanite dio zajednice Vašega Univerziteta i pokušajte doprinijeti njegovom boljitku i prepoznatljivosti preko našega Alumni udruženja!